Creatieve therapie

Kinderen met autisme of hooggevoeligheid die begeleiding krijgen van CHAYA zorgverlening hebben (afgestemd op wie ze zijn) regelmatig creatieve therapie in hun sessies. Dit kan zijn door speltherapie, door het praten met de handpoppen Lize of Joost, door tekeningen te maken over een bepaald onderwerp enz. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, die geen begeleiding krijgen van CHAYA maar regelmatig wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, zijn er de groeiworkshops. 

Herken je dit?

  • Je kind kan moeilijk nee zeggen.
  • Je kind zit gauw ergens over in.
  • Je kind heeft weinig zelfvertrouwen.
  • Je kind kan niet goed voor zichzelf opkomen.
  • Je kind is regelmatig verdrietig of boos.
  • Je kind heeft vaak buikpijn.
  • Je kind is altijd bezig om het anderen naar de zin te maken. 
  • Je kind wordt gepest.

De oplossing

Regelmatig geef ik groeiworkshops waarin jouw kind samen met kinderen die hetzelfde ervaren, inzicht in zichzelf krijgt. De middagen zijn laagdrempelig en staan in het teken van creatief bezig zijn en groeien. Iedere workshop omvat een ander thema. Na afloop gaat er informatie over het thema mee om thuis verder over door te praten en is er gelegenheid om contact op te nemen bij vragen.

Groeiworkshop 'Negatieve gedachten ombuigen'

Woensdag 10 november 2021
Bekijk jij de dingen vaak van de negatieve kant? Doe jij uitspraken als: "Het is toch niet leuk", "Het lukt nooit", "Ik kan het niet"? Leer tijdens deze groeiworkshop hoe je negatieve gedachten om kunt buigen naar positieve gedachten. Van "Ik kan het niet" naar "Ik vind het moeilijk maar ik ga het tóch proberen". We zetten met elkaar de helpende gedachten op papier en versieren een steen die we in onze zak mee kunnen nemen als iets moeilijk is en die ons herinnert aan het hebben van positieve gedachten. 

Tijd, plaats en tarief

Groeiworkshops worden 1x per maand gegeven op woensdagmiddag van 13.30 - 15.30 uur in bibliotheek AanZet, Scheldelaan 1 te Sliedrecht en omvatten steeds een ander thema. Je kunt je kind opgeven voor één of voor meerdere workshops. De groep bestaat uit maximaal 6 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Een groeiworkshop kost € 30,- p.p. per workshop. Dit is inclusief begeleiding, alle materialen, drinken en wat lekkers.

Voor de workshops wordt gebruik gemaakt van een afgesloten ruimte achterin de bibliotheek waar we in alle rust bezig kunnen zijn.

Aanmeldformulier

Vink de workshop van je keuze aan.
Het is mogelijk om meerdere workshops aan te vinken.