Creatieve therapie

Kinderen met autisme of hooggevoeligheid die begeleiding krijgen van CHAYA zorgverlening hebben (afgestemd op wie ze zijn) regelmatig creatieve therapie in hun sessies. Dit kan zijn door speltherapie, door het praten met de handpoppen Lize of Joost, door tekeningen te maken over een bepaald onderwerp enz. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, die geen begeleiding krijgen van CHAYA maar regelmatig wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, zijn er de groeiworkshops. 

Herken je dit?

  • Je kind kan moeilijk nee zeggen.
  • Je kind zit gauw ergens over in.
  • Je kind heeft weinig zelfvertrouwen.
  • Je kind kan niet goed voor zichzelf opkomen.
  • Je kind is regelmatig verdrietig of boos.
  • Je kind heeft vaak buikpijn.
  • Je kind is altijd bezig om het anderen naar de zin te maken. 
  • Je kind wordt gepest.

De oplossing

Regelmatig geef ik groeiworkshops waarin jouw kind samen met kinderen die hetzelfde ervaren, inzicht in zichzelf krijgt. De middagen zijn laagdrempelig en staan in het teken van creatief bezig zijn en groeien. Iedere workshop omvat een ander thema. Na afloop gaat er informatie over het thema mee om thuis verder over door te praten en is er gelegenheid om, zonder verdere kosten, contact op te nemen bij vragen.

Groeiworkshop 'Een vol hoofd... teveel prikkels..., hoe kom je tot rust?'

Woensdag 8 december 2021
Als je overprikkeld bent, wordt het soms allemaal even teveel voor je waardoor je niets meer wilt of juist geen rem meer hebt. Als je een vol hoofd hebt, kun je daar hoofdpijn van krijgen of moe van zijn. Je kunt ook juist onrustig en druk worden, wiebelen en friemelen. Samen gaan we ontdekken waardoor je een vol hoofd kunt krijgen, hoe je het kunt voorkomen en hoe je weer tot rust kunt komen. We maken een toepasselijke knutsel die ons herinnert aan wat we geleerd hebben.

Tijd, plaats en tarief

Groeiworkshops worden 1x per maand gegeven op woensdagmiddag van 13.30 - 15.30 uur in bibliotheek AanZet, Scheldelaan 1 te Sliedrecht en omvatten steeds een ander thema. Je kunt je kind opgeven voor één of voor meerdere workshops. De groep bestaat uit maximaal 6 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Een groeiworkshop kost € 30,- p.p. per workshop. Dit is inclusief begeleiding, alle materialen, drinken en wat lekkers.

Voor de workshops wordt gebruik gemaakt van een afgesloten ruimte achterin de bibliotheek waar we in alle rust bezig kunnen zijn.

Aanmeldformulier

Vink de workshop van je keuze aan.
Het is mogelijk om meerdere workshops aan te vinken.

Ervaringen

Een middag die indruk heeft gemaakt op onze kinderen.. ze waren enthousiast over het creatieve deel en wisten goed na te vertellen wat er was gedeeld. Toen ik de andere ochtend onze zoon wakker maakte en hem vertelde dat het een lieverd is, zei hij glimlachend: "Bedankt mam, zo bedoelde juf Linette het toch?"

Moeder van zoon (9 jaar) en dochter (7 jaar)

Ontzettend goed verzorgde workshop. Een hartelijk welkom.
Onze dochter voelde zich gelijk op haar gemak. Creativiteit was erg leuk. De uitleg werd goed begrepen door onze dochter.
En....ze heeft het de volgende dag de juf verteld en praat er nu soms nog over.
De combinatie; Creativiteit, praten over onderwerp, Linette, is 👌.

Moeder van Carlijn